Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 18 november 2013
Indisk kycklinggryta
Riktigt gott och mycket mat. Gubben tyckte det var starkt så var försiktig med currypastan och sambal oelek. Själv tyckte jag det var en perfekt hetta.
1 kg kycklingfilé
1 stor gul lök
2-4 vitlöksklyftor
250 gram champinjoner
1 gul paprika
1 röd paprika.
1 orange paprika
1 msk röd currypasta
1/2 dl kycklingfond
1 1/2 dl vatten
1 burk kokta kikärter
1 dl ajvar relish
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka löken samt vitlöken.
Skär champinjoner i kvartar.
Skär paprikorna i bitar.
Fräs kycklingen i omgångar och lägg över i en gryta
Fräs även lök och vitlök.
Tillsätt löken och currypasta i kycklingen.
Rör om och häll i vatten och fond.
Koka i 10 minuter.
Tillsätt svamp, avrunna och sköljda kikärter, ajvar relish, sambal oelek och spiskummin.
Koka i 5 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med kokt ris, turkisk yoghurt och varma naanbröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar