måndag 18 november 2013

Indisk kycklinggryta


Riktigt gott och mycket mat. Gubben tyckte det var starkt så var försiktig med currypastan och sambal oelek. Själv tyckte jag det var en perfekt hetta.


1 kg kycklingfilé
1 stor gul lök
2-4 vitlöksklyftor
250 gram champinjoner
1 gul paprika
1 röd paprika.
1 orange paprika
1 msk röd currypasta
1/2 dl kycklingfond
1 1/2 dl vatten
1 burk kokta kikärter
1 dl ajvar relish
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka löken samt vitlöken.
Skär champinjoner i kvartar.
Skär paprikorna i bitar.
Fräs kycklingen i omgångar och lägg över i en gryta
Fräs även lök och vitlök.
Tillsätt löken och currypasta i kycklingen.
Rör om och häll i vatten och fond.
Koka i 10 minuter.
Tillsätt svamp, avrunna och sköljda kikärter, ajvar relish, sambal oelek och spiskummin.
Koka i 5 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.



Servera med kokt ris, turkisk yoghurt och varma naanbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar