Jag tycker inte att det hade behövts serveras potatis till. Sallad hade räckt men min familj är som den är. Pasta hade också fungerat till för den som hellre gillar det.
Sås var också egentligen överflödigt. Blev såsigt när jag mosade de halvljumma tomaterna och blandade in i rätten.
500 gram edamamebönor (fanns i frysdisken så jag tinade dem under natten i kylskåp)
1 stor gul lök
1 dl olivolja
1 citron (skalet)
3 - 4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Stek i ugn 200 grader tills kycklingen är genomstekt, 25 - 30 minuter. Kontrollera med sticka. Är kycklingsaften klar är kycklingen färdig.
1 citron (skalet)
3 - 4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 kg (10 stycken) kycklinglårfilé
Tryck ut bönorna ur skidorna. Et litet pillgöra men går snabbt.
Dela löken i klyftor.
Fördela hela tomater, lök och bönor i en smord ugnsfast form.
Fördela hela tomater, lök och bönor i en smord ugnsfast form.
Riv skalet fint från en väl tvättat citron.
Blanda ihop olja, citronskal, vitlök, salt och peppar.
Lägg kycklinglfiléerna ovanpå tomater, lök och bönor i formen och ringla marinaden över.
Blanda ihop olja, citronskal, vitlök, salt och peppar.
Lägg kycklinglfiléerna ovanpå tomater, lök och bönor i formen och ringla marinaden över.
Stek i ugn 200 grader tills kycklingen är genomstekt, 25 - 30 minuter. Kontrollera med sticka. Är kycklingsaften klar är kycklingen färdig.
Servera med klyftpotatis och sås på skyn från kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar