tisdag 26 november 2013

Kyckling med edamame bönor och tomat


Jag tycker inte att det hade behövts serveras potatis till. Sallad hade räckt men min familj är som den är. Pasta hade också fungerat till för den som hellre gillar det.

Sås var också egentligen överflödigt. Blev såsigt när jag mosade de halvljumma tomaterna och blandade in i rätten. 

800 gram - 1 kg hela tomater i olika färger och storlekar
500 gram edamamebönor (fanns i frysdisken så jag tinade dem under natten i kylskåp)
1 stor gul lök
1 dl olivolja
1 citron (skalet)
3 - 4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 kg (10 stycken) kycklinglårfilé

Tryck ut bönorna ur skidorna. Et litet pillgöra men går snabbt.



Dela löken i klyftor.
Fördela hela tomater, lök och bönor i en smord ugnsfast form.
Riv skalet fint från en väl tvättat citron.
Blanda ihop olja, citronskal, vitlök, salt och peppar.
Lägg kycklinglfiléerna ovanpå tomater, lök och bönor i formen och ringla marinaden över.


Stek i ugn 200 grader tills kycklingen är genomstekt, 25 - 30 minuter. Kontrollera med sticka. Är kycklingsaften klar är kycklingen färdig.

Servera med klyftpotatis och sås på skyn från kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar