tisdag 29 april 2014

Cassoulet på kyckling, fläsk och chorizo



En gryta med speciell smak. Alla åt mer eller mindre. På någon tallrik låg bönorna kvar. Men ingen klagade högljutt.


500 gram kycklingfilé
300 gram chorizokorv
300 gram rökt fläsk
1 röd lök (gul fungerar också)
2 stora vitlöksklyftor
Skal från 1/4 apelsin
500 gram krossade tomater
2 msk kycklingfond
2 dl vatten
2 tsk rosmarin
2 kryddnejlikor
2 burkar stora vita bönor (ca 800gram totalt)
Salt
svartpeppar

Skär kycklingen i mindre bitar.
Skiva korven, fläsket.
Hacka lök och vitlök.
Bryn i omgångar kyckling, korv, fläsk, lök och vitlök.
Lägg efterhand över i en gryta.
Tillsätt krossade tomater, fond, vatten, rosmarin, kryddnejlikor och apelsinskal.
Koka under lock i 15 minuter.
Skölj bönorna och tillsätt i grytan.
Koka i ytterligare 5 minuter.

Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar