Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 29 april 2014
Cassoulet på kyckling, fläsk och chorizo
En gryta med speciell smak. Alla åt mer eller mindre. På någon tallrik låg bönorna kvar. Men ingen klagade högljutt.
500 gram kycklingfilé
300 gram chorizokorv
300 gram rökt fläsk
1 röd lök (gul fungerar också)
2 stora vitlöksklyftor
Skal från 1/4 apelsin
500 gram krossade tomater
2 msk kycklingfond
2 dl vatten
2 tsk rosmarin
2 kryddnejlikor
2 burkar stora vita bönor (ca 800gram totalt)
Salt
svartpeppar
Skär kycklingen i mindre bitar.
Skiva korven, fläsket.
Hacka lök och vitlök.
Bryn i omgångar kyckling, korv, fläsk, lök och vitlök.
Lägg efterhand över i en gryta.
Tillsätt krossade tomater, fond, vatten, rosmarin, kryddnejlikor och apelsinskal.
Koka under lock i 15 minuter.
Skölj bönorna och tillsätt i grytan.
Koka i ytterligare 5 minuter.
Servera med bröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar