fredag 11 april 2014

Kyckling med rotsakspytt och senapshonungssås



Kyckling:
1 kg kycklingfile
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm smoked paprica

Bryn kycklingen runt om och lägg över i en ugnsfast form.
Krydda.
Tillaga i ugn 200 grader tills kycklingen är klar. Stick i den och kycklingen är klar när vätskan som kommer ut är klar.
Låt kycklingen vila tills rotsakspytten är klar. Skiva sedan kycklingen tunt.

Rotsakspytt:
4-5 potatis
1 stor palsternacka
200 gram rotselleri
1 stor gul lök
1 bubbla persilja
smör
1 msk flytande honung
1-2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala och dela rotsakerna i mindre bitar.
Lägg i en ugnsfast form och ringla smör eller olja  och honung över.
Krydda och rör om.
Tillaga i 200 grader tills rotsakerna är mjuka med lite tuggmotstånd.
Hacka persiljan och blanda ner i rotsakerna.

Sås:
3 dl turkisk yoghurt
1/2 msk grovkornig senap
1/2 msk flytande honung
2 tsk salt

Servera med sallad och stekta champinjoner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar