fredag 4 april 2014

Kalvgryta med champinjoner och dragon


Riktigt gott. Gubben sa:

- Skitgott!

Det är väl ett bra betyg, eller?

1 kg kalv grytbitar
1 stor gul lök
3 lagerblad
1/2 liter Gott i maten/mjölk/grädde
2 morötter
1 stor palsternacka
1/2 msk hel vitpeppar
200 gram champinjoner
1 msk dragon
1 tsk salt

Koka upp köttet i vatten och låt det koka i 2 minuter.
Häll av vattnet och skölj köttet. 
Rengör grytan och lägg tillbaka köttet.
Häll på vatten på att det täcker. 
Skär lök, morot, palsternacka i 2 cm stora tärningar. 
Tillsätt rotsaker, salt, vitpeppar och dragon och låt alltsammans småsjuda i 1- 1 1/2 timme.
Lyft upp köttet och rotsakerna. 
Koka ner buljongen till hälften, tillsätt Gott i maten/mjölk/grädde och låt det koka ihop. 
Smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg tillbaka kött och rotsaker.
Låt allt bli varmt.
Fräs champinjonerna hela eller halverade i en stekpanna och tillsätt i grytan.

Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar