Riktigt gott. Gubben sa:
- Skitgott!
Det är väl ett bra betyg, eller?
1 kg kalv grytbitar
1 stor gul lök
3 lagerblad
1/2 liter Gott i maten/mjölk/grädde
2 morötter
1 stor palsternacka
1/2 msk hel vitpeppar
200 gram champinjoner
1 msk dragon
1 tsk salt
Koka upp köttet i vatten och låt det koka i 2 minuter.
Häll av vattnet och skölj köttet.
Rengör grytan och lägg tillbaka köttet.
Häll på vatten på att det täcker.
Skär lök, morot, palsternacka i 2 cm stora tärningar.
Tillsätt rotsaker, salt, vitpeppar och dragon och låt alltsammans småsjuda i 1- 1 1/2 timme.
Lyft upp köttet och rotsakerna.
Koka ner buljongen till hälften, tillsätt Gott i maten/mjölk/grädde och låt det koka ihop.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg tillbaka kött och rotsaker.
Låt allt bli varmt.
Lägg tillbaka kött och rotsaker.
Låt allt bli varmt.
Fräs champinjonerna hela eller halverade i en stekpanna och tillsätt i grytan.
Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar