fredag 2 maj 2014

Benfri kotlettrad med dragonpepparsås


Sju personer till middag och jag köper extra med kött. Med sallad och kokt broccoli till så räcker maten till alla.

1 1/2 kg benfri kotlettrad
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
5 dl vätska vatten/grädde/mjölk
1 1/2 msk kalvfond
2 tsk maizena+vätska
1 msk soja
1/2 tsk svartpeppar
1 msk dragon

Du kan helsteka kotlettraden men jag väljer att göra skivor.
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
Banka ut.
Mortelstöt timjan och blanda med salt och svartpeppar.
Krydda köttet och stek ca 2 minuter per sida.

Koka upp vätska, soja och fond.
Red av med maizena och vätska.
Koka upp och sjud i minst 5 minuter.
Smaka av svartpeppar och dragon.
Sjud ytterligare 5 minuter.

Servera med klyftpotatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar