Serverade biffar smaksatta med basilika till men pajen fungerar utmärkt som ensam vegetarisk rätt.
Pajskal:
2 dl vetemjöl
75 gram smör
1/2 tsk salt
1-2 msk kallt vatten
Fyllning:
3 ägg
3 dl mjölk
400-500 gram zucchini
1 purjolök
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
150 gram fetaost
1 msk torkad dill eller 1 kruka
Pajdeg:
Nyp ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa.
Knåda snabbt ihop till en deg med vattnet.
Tryck ut degen i en pajform.
Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200 grader.
Fyllning:
Vispa ihop ägg och mjölk.
2 dl vetemjöl
75 gram smör
1/2 tsk salt
1-2 msk kallt vatten
Fyllning:
3 ägg
3 dl mjölk
400-500 gram zucchini
1 purjolök
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
150 gram fetaost
1 msk torkad dill eller 1 kruka
Pajdeg:
Nyp ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa.
Knåda snabbt ihop till en deg med vattnet.
Tryck ut degen i en pajform.
Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200 grader.
Fyllning:
Vispa ihop ägg och mjölk.
Tillsätt salt och svartpeppar.
Strimla purjolöken.
Riv zucchinin på rivjärnets grova sida.
Fräs purjolök och zucchini mjuka.
Häll zucchini/purjolök i pajskalet.
Smulad fetaost och dill över röran.
Häll äggblandningen över alltihop och se till att allt blir jämnt fördelat.
Grädda pajen ca 30-40 minuter eller tills fyllningen har stelnat.
Zatziki:
1/20gurka
2 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk salt
knappt 1 tsk svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Riv gurkan och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda ihop gurka, turkisk yoghurt samt pressa ner vitlök.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt stå kallt.
Servera med sallad.
Strimla purjolöken.
Riv zucchinin på rivjärnets grova sida.
Fräs purjolök och zucchini mjuka.
Häll zucchini/purjolök i pajskalet.
Smulad fetaost och dill över röran.
Häll äggblandningen över alltihop och se till att allt blir jämnt fördelat.
Grädda pajen ca 30-40 minuter eller tills fyllningen har stelnat.
Zatziki:
1/20gurka
2 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk salt
knappt 1 tsk svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Riv gurkan och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda ihop gurka, turkisk yoghurt samt pressa ner vitlök.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt stå kallt.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar