tisdag 2 april 2013

Maja bakar

  

Påsklov och Maja bakar cupcakes i mängder.

Till cupcakes använde Maja sig av Leilas recept på Brownie Cupcakes. Där stod det att en sats skulle räcka till 12 muffins men det tyckte Maja var lite så hon dubblade receptet och fick massor av cupcakes. Tror Leila använder sig av amerikanska muffinsformar. De är betydligt större än de Maja har.

Frostingen hittade Maja via en Youtubekanal som hon följer. Jag fick översätta det till henne. Blev väldigt bra och lättarbetat.

Hon hade tänkt att använda sig av karamellfärg men den hade tyvärr blivit gammal.




Maja är så fin i sitt retro förkläde. Ett av svärfars många räddningar vid dödsbotömningar.


Brownie Cupcakes:

200 gram hasselnötter
175 gram smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 dl kakao
1/2 dl ljus sirap
1 nypa salt
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
100 gram mörk choklad 70%


Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta hela hasselnötter gyllene i mitten av ugnen i 5–10 minuter.
Låt svalna något och gnugga sedan loss det mesta av nötternas skal med hjälp av en kökshandduk.

Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.

Vispa smör, strösocker och muskovadosocker krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt. Blanda vetemjöl med bakpulver.
Vispa ner ett ägg i taget och vänd sist i vetemjölet i smeten.
Hacka chokladen grovt och rör ner den tillsammans med de hela hasselnötterna i smeten.


Fyll formarna till 2/3 med smet.


Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Prova med en sticka, de ska vara lite kladdiga i mitten.

Frosting:
11 1/2 dl florsocker
250 gram smör
2 tsk vaniljarom (extrakt eller essens)
3 msk standard mjölk

Vispa smöret i 5 minuter tills smörets färg blivit mer vitt.
Tillsätt hälften av florsockret i omgångar.
Vispa ordentligt.
Tillsätt vaniljarom.
Tillsätt mjölken.
(Här kan du tillsätta eventuell färg)
Vispa ner resten av florsockret.
Blanda ordentligt och se till att skrapa ner från kanterna av bunken så att allt blandas.
Öka till högsta hastighet och vispa i 5 minuter.

Spritsa eller bred frostingen på muffinsen och dekorera.

Maja använde sig av olika rosa/lila strössel i form av hjärtan, pärlor och stavar. Hon modellerade även grisar och annat smått av rosa figurmarsipan.






Förklädet är så snyggt bakifrån också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar