tisdag 2 april 2013

Italiensk ugnsomelett



Idag har Maja intagit köket och bakat. Hennes skapelser kommer senare.

Plötsligt insåg jag att klockan var mer än vad min köksklocka visade. Det är nackdelen när man inte direkt ändrar när det varit sommartid.

Tur att det var planerat en omelett. Jag ändrade och gjorde en ugnsomelett eftersom ugnen redan var varm.

10 ägg
1 1/2 dl mjölk
knappt 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 gram salami
1 boll mozzarella
1 kruka basilika
1 liten röd lök
10 körsbärstomater

Strimla salami.
Klyfta/halvera tomaterna.
Hacka basilikan.
Strimla löken fint.
Riv mozzarella.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Krydda.
Häll i en smord ugnsform.
Grädda i 10 minuter i 200 grader.
Ta ut och ruffa upp med gaffel.
Placera salami, lök, tomater, mozzarella och basilika över omeletten.
Ställ in i ugnen i några minuter.



Servera med sallad med oliver och mozzarella samt knäckebröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar