Använde mig av det äppelmos som jag kokade i höstas. Det har klarat sig utmärkt. Trodde faktiskt inte att jag skulle ha mos till augusti året efter.
Givetvis går det bra med köpemos.
125 gram smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
5 - 6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl cream fraiche
3-5 dl äppelmos
Rör smöret och sockret mjukt.
Blanda i ägg.
Tillsätt cream fraiche, vetemjöl och bakpulver.
Knåda till en fast deg.
Smöra och bröa/mjöla en springform.
Tryck ut 2/3 av degen.
Häll i äppelmos.
Gör ett gallermönster av den kvarvarande degen.
Grädda kakan i 20-30 minuter i nedre delen av ugnen på 200 grader.
Givetvis går det bra med köpemos.
125 gram smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
5 - 6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl cream fraiche
3-5 dl äppelmos
Rör smöret och sockret mjukt.
Blanda i ägg.
Tillsätt cream fraiche, vetemjöl och bakpulver.
Knåda till en fast deg.
Smöra och bröa/mjöla en springform.
Tryck ut 2/3 av degen.
Häll i äppelmos.
Gör ett gallermönster av den kvarvarande degen.
Grädda kakan i 20-30 minuter i nedre delen av ugnen på 200 grader.
Servera med vispad grädde.
Vaniljglass hade varit gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar