söndag 10 augusti 2014

Pasta med två såser



Jag vill inte äta kött. Maja och Pontus är inte förtjusta i svamp. Gubben vill INTE ha vegetariskt. 

Så, jag gjorde två såser. Ungdomarna åt skink- och ostsås, jag av champinjonsås och gubben blandade ihop de båda såserna. 

400 gram champinjoner
3 dl mjölk
1 dl grädde
1/2-1 tsk champinjonfond
1 msk maizena
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar

Skiva svampen och fräs den. 
Tillsätt mjölk och grädde. 
Låt sjuda några minuter. 
Tillsätt fond och smaka av med kryddor. 
Red om det behövs med maizena utrört i vatten.
400 gram kassler
3 dl mjölk
1 dl grädde
1/2-1 tsk kalvfond
1 msk maizena
2 dl riven ost
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Tärna eller strimla köttet.
Fräs köttet hastigt.
Tillsätt mjölk och grädde.
Sjud några minuter.
Tillsätt fond och riven ost.
Låt osten smälta.
Red med maizena om det behövs.
Smaka av med kryddor.

Servera med kokt pasta och grönsaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar