Jag gjorde förändringar eftersom jag hoppades att kyckling skulle uppmuntra Maja till att äta.
Ursprungligen var chorizo i receptet.
För att vara snäll mot Majas mage och gubben valde jag att använda mild grön chili men du använder den chili du gillar. Max hade gärna haft den starkaste som finns i affären.
I receptet stod det cheddar men jag använde osten som fanns i kylskåpet.
Den laktosfria mozzarellan gick utmärkt att riva.
Quesadillas:
600 gram kycklingfilé
5 salladslök
2-3 chili
200 gram mozzarella
200 gram cheddar
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 förpackningar tortillabröd (medium)
Lime
Strimla kycklingen och stek den.
Hacka salladslök och chili fint.
Riv ostarna.
Blanda ihop allt.
Fördela fyllning på en tortilla och placera en över.
Värm upp en stekpanna. Gärna med lite smör eller olja.
Lägg tortillan i stekpannan och stek gyllenbrun.
Vitlökssås:
1 dl gräddfil
2 dl cream fraich
1-2 vitlöksklyftor
1-2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Rör ihop ingredienserna till vitlökssåsen och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt.
Servera med sallad, vitlökssås och limeklyft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar