tisdag 12 augusti 2014

Omelett



4-5 kokta potatis
2 paket bacon
1 liten purjolök
6 körsbärstomater
6 ägg
1 msk franska örter
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tärna potatis.
Strimla bacon och purjolök.
Fräs allt i en stekpanna.
Halvera tomaterna och lägg i stekpannan.
Vispa snabbt ihop ägg och kryddor.
Häll över potatis/baconröran.
Rör försiktigt med en gaffel och skaka pannan lätt så att äggsmeten rinner ner i botten på pannan.
Sluta röra när smeten börjar stelna. Lägg en stor tallrik eller ett stort lock över stekpannan.
Stick någon gång så att äggsmeten rinner ner i botten. 
Sänk värmen och stek under lock tills ytan är "fast" i botten.

Servera med vitkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar