Är glad över att vädret blivit lite svalare. Äntligen har glädjen att laga mat kommit tillbaka.
Idag blir det trots återkomsten av matlagarglädje en enkel rätt: korv Stroganoff. Mat som Max kallar för "normal".
När han tar sin andra stora portion säger han:
- För att du aldrig ska flytta hemifrån, skojade jag.
- Du kommer alltid ha mig springande här, svarade han.
Kul att maten uppskattas. Så är det inte alltid.
800 gram falukorv
1 stor gul lök
1/2 tsk paprikapulver
1/2 - 1 msk senap
1/2-1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk tomatpuré
2 msk ketchup
5 dl grädde, Gott-i-maten eller mjölk+redning
Skala och hacka löken.
Skär korven i strimlor.
Bryn korv och lök.
Tillsätt tomatpuré, ketchup, senap och kryddor.
Häll i grädde, Gott-i-maten eller mjölk och redning.
Koka upp och låt puttra några minuter.
Servera med kokt ris och gröna ärtor.
1 stor gul lök
1/2 tsk paprikapulver
1/2 - 1 msk senap
1/2-1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk tomatpuré
2 msk ketchup
5 dl grädde, Gott-i-maten eller mjölk+redning
Skala och hacka löken.
Skär korven i strimlor.
Bryn korv och lök.
Tillsätt tomatpuré, ketchup, senap och kryddor.
Häll i grädde, Gott-i-maten eller mjölk och redning.
Koka upp och låt puttra några minuter.
Servera med kokt ris och gröna ärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar