lördag 16 augusti 2014

Påslakan-klänningen



Idag har jag sytt i dragkedjan och lagt upp Majas klänning.

När jag satt och nålade upplägget kändes det som en evighet. Kanske berodde det på att det är mycket tyg i kjolen eller så är den enkla anledningen att det är det sista att göra.

Nu är klänningen iallafall klar. Snacka om återanvändning eller återbruk.

Det som började som ett påslakan är nu en klänning och mer kommer.

Förutom en klänning som är fodrad i livet räckte det till en kjol också. Det är ju dubbla sidor på ett påslakan. Mycket tyg att använda.



Kjolen är utklippt men jag behöver köpa en dragkedja. Det får väntas tills nya pengar har rullat in. Får fortsätta med att sy ihop fickor och kjol så länge.


Nu hoppas jag att jag inte sytt in klänningen för mycket.

Eftersom Maja är på bröllop får jag (och ni) vänta på att se hur klänningen verkligen blev.

2 kommentarer:

  1. Nu vart jag inspirerad!
    Jag funderar på att göra en klänning av påslakan själv, men är väldigt ovan när det gäller att sy kläder (går i 7:an), skulle du kunna skriva lite i detaljerade steg hur du gjorde?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du blev inspirerad. Jag ritade mönstret utifrån Majas mått. Efter det sydde jag ett prov för att se om det blev bra. Gjorde ändringar för att livet skulle sitta som jag (Maja) ville. Sprättade upp provet och använde det som mall när jag klippte i påslakanet. Är du nybörjare kanske det är bättre att köpa ett mönster att använda. Finns många enkla mönster (Easy). Tidningar med mönster och beskrivningar hittar du i många vanliga affärer. Finns också mönster som man kan skriva ut från nätet. Du kan också ta ett plagg du vet passar dig (från garderoben eller secondhand) och sprätta upp för att använda som mönster. Hoppas att du vågar försöka. Lycka till!

      Radera