måndag 18 augusti 2014

Magda förstör stämningen


horror photo 016.jpg
www.photobucket.com


Jag var i köket medan Magda och Hampus skulle se på film i hennes rum. Det jag hörde fick mig att verkligen inse vilka stora hinder Magda har. 

Även om Magda förstår skillnaden mellan fantasi och verklighet är gränsen för henne väldigt tunn. Det är oerhört svårt att riktigt förstå att något bara är på låtsas. Därför är skämt och skoj många gånger svårt att förstå. 

Så spökhistorier och skräckfilmer är något som påverkar Magda väldigt mycket. Hon blir rädd eftersom det är den känslan som den typen av historier eggar. Rädslan får henne att bli stressad och stress låser andra funktioner.


horror photo horror_wallpaper_17.jpg
www.photobucket.com

Till det kommer också problemet med att hänga med. I de flesta filmer är tempot väldigt högt och i skräckfilmer går det undan. Scenerna kastas fram. Det bidrar till skrämseleffekten. 

Har man då problem med att tolka det man ser missar man mycket i handlingen. Den röda tråden är inte längre en tråd utan bara massa små sönderhackade snörstumpar. 


- Men, hur kan hon vara där? Hon satt ju död i bilen?

- Varför gör han så?

horror photo horror-avtar.jpg
www.photobucket.com

Lägg sedan till dessa problem/svårigheter ytterligare en aspekt.

Magda hinner oftast inte läsa textremsan och missar mycket information. Är det bra ljud utan hög musik hinner hon lyssna på vad de säger men då ska hjärnan också hinna förstå vad orden har för betydelse i handlingen. 

- Vad menade hon nu?

- Vad sa han?

Hör Hampus någon gång förklara, någon gång suckande utbrista: Magda!!!! men oftast får hon inte svar på sina frågor. Han är uppe i filmen. 

Magda är en riktig stämningsdödare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar