torsdag 28 augusti 2014

Rotsaksgratäng med falukorv och kall sås


Rotfrukter är ganska billig mat som kan tillagas på många sätt.  Idag gör jag en gratäng.

Lök eller purjolök hade jag ingen men jag saknade den inte.

Palsternacka ger gratängen sötma.

Blev riktigt bra. Det tyckte faktiskt Pontus också.

2 palsternackor
3 stora morötter
10-12 potatis
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 dl grädde
1 dl cream fraiche
1 dl mjölk
2-3 dl riven ost

Skala och skiva rotsakerna.
Blanda rotsakerna i en skål och krydda.
Lägg över i smord ugnsfast form.
Häll över grädde, mjölk och cream fraiche.
Strö riven ost över.
Gratinera i mitten av ugnen 220 grader tills rotsakerna är mjuka.
Täck med ugnsfolie om gratängen blir för mörk.

Kall sås:
2 dl cream fraiche
1/2-1 tsk italiensk salladsskydda

Blanda ihop ingredienserna och låt stå kallt.

Servera med stekt falukorv och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar