Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
torsdag 14 augusti 2014
Japansk kyckling
Middag som verkligen är snabbmat. Strimlad kyckling steks snabbt och längst tid tar det nog att strimla moroten och kycklingen.
600 gram kycklingfilé
1 stor morot
150 gram haricots verts
1 krm svartpeppar
1 dl japansk soja
3 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl vatten
1/2 msk grönsaksbuljong i pulverform
1/2 msk maizena
4 nystan äggnudlar
Blanda ihop vatten, soja, socker, vitvinsvinäger och buljong.
Koka upp och red med maizena utrört i lite vatten.
Låt sjuda i fem minuter.
Strimla moroten i tunna stavar.
Koka upp vatten i en gryta och tillsätt morot och haricot verts.
När vattnet kokar igen tillsätter du nudlarna och stänger av plattan. Låt dra i 5 minuter.
Häll av vattnet.
Strimla kycklingen och stek.
Tillsätt nudelröran och "såsen". Låt allt bli varmt under några minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar