torsdag 14 augusti 2014

Japansk kyckling


Middag som verkligen är snabbmat. Strimlad kyckling steks snabbt och längst tid tar det nog att strimla moroten och kycklingen.



600 gram kycklingfilé
1 stor morot
150 gram haricots verts
1 krm svartpeppar
1 dl japansk soja
3 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl vatten
1/2 msk grönsaksbuljong i pulverform
1/2 msk maizena
4 nystan äggnudlar

Blanda ihop vatten, soja, socker, vitvinsvinäger och buljong.
Koka upp och red med maizena utrört i lite vatten.
Låt sjuda i fem minuter.
Strimla moroten i tunna stavar.
Koka upp vatten i en gryta och tillsätt morot och haricot verts.
När vattnet kokar igen tillsätter du nudlarna och stänger av plattan. Låt dra i 5 minuter.
Häll av vattnet.
Strimla kycklingen och stek.
Tillsätt nudelröran och "såsen". Låt allt bli varmt under några minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar