400 gram fläskkött typ skinkgrytbitar eller benfri kotlettrad
1 stor gul lök
2 dl riven vitkål
2 tsk curry
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
2 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
3 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 tsk soya
2 äpple
Skär köttet i strimlor.
Hacka löken.
Strimla vitkålen.
Fräs curryn i margarin. Lägg i lök och vitkål. Rör om och låt det fräsa i en minut.
Bryn köttet i en annan panna och lägg över i stekgrytan.
Tillsätt salt, kryddor och pressad vitlök. Rör om.
Tillsätt buljongtärning, vatten och creme fraiche och soya.
Koka upp.
Sänk värmen och låt grytan puttra i 15 minuter.
Dela äpplen, kärna ur och skär i tärningar.
Red eventuellt grytan och tillsätt äppeltärningarna.
Koka upp och låt puttra på svag värme i några minuter.
Servera med ris eller potatis och sallad av vitkål och äpple.
1 stor gul lök
2 dl riven vitkål
2 tsk curry
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
2 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
3 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 tsk soya
2 äpple
Skär köttet i strimlor.
Hacka löken.
Strimla vitkålen.
Fräs curryn i margarin. Lägg i lök och vitkål. Rör om och låt det fräsa i en minut.
Bryn köttet i en annan panna och lägg över i stekgrytan.
Tillsätt salt, kryddor och pressad vitlök. Rör om.
Tillsätt buljongtärning, vatten och creme fraiche och soya.
Koka upp.
Sänk värmen och låt grytan puttra i 15 minuter.
Dela äpplen, kärna ur och skär i tärningar.
Red eventuellt grytan och tillsätt äppeltärningarna.
Koka upp och låt puttra på svag värme i några minuter.
Servera med ris eller potatis och sallad av vitkål och äpple.