En rätt som verkligen gick hem hos familjen och som var ordentligt mättande.
5 dl okokt pasta (makaroner)
700 - 800 gram köttfärs
5 dl okokt pasta (makaroner)
700 - 800 gram köttfärs
1 - 1 1/2 burk pastasås med basilika
6 ägg
3 dl mjölk
salt
svartpeppar
1 - 2 dl riven ost (gärna en ost med lite smak)
Koka pasta enligt förpackningen.
Stek färsen och krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Tillsätt pastasåsen och låt sjuda i minst 5 minuter.
Rör ihop ägg, mjölk, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Blanda ihop makaroner och köttfärs.
Häll köttfärs/pasta i en ugnsfast form.
Häll över äggstanning och toppa med ost.
Gratinera mitt i ugn 200 grader i 20 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
Servera med en god sallad.
6 ägg
3 dl mjölk
salt
svartpeppar
1 - 2 dl riven ost (gärna en ost med lite smak)
Stek färsen och krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Tillsätt pastasåsen och låt sjuda i minst 5 minuter.
Rör ihop ägg, mjölk, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Blanda ihop makaroner och köttfärs.
Häll köttfärs/pasta i en ugnsfast form.
Häll över äggstanning och toppa med ost.
Gratinera mitt i ugn 200 grader i 20 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
Servera med en god sallad.