600 gram blandfärs
Cirka 300 gram färska lasagneplattor
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 gul lök
1/2 solovitlök
2 burkar krossade tomater (400 gram*2)
1 ägg
1 påse riven ost (150 gram)
1 tsk salt
1 msk oregano
1/2 tsk socker
1 krm svartpeppar
Hacka vitlök.
Fräs vitlöken hastigt.
Häll i krossade tomater, 1 dl vatten, 1/2 tsk salt, 1/2 krm svartpeppar, oregano och socker.
Låt koka ihop och småputtra under tiden du förbereder resten.
Blanda ströbröd och 1/2 dl vatten.
Låt stå.
Hacka löken fint.
Blanda ner köttfärs, lök, ägg, 1/2 tsk salt och 1/2 krm svartpeppar i ströbrödet.
Skär lasagneplattor så de passar i två rader i din ugnsfast form. Cirka 10 - 15 centimeter långa.
Fördela köttfärs på lasagneplattan.
Rulla ihop och lägg i en smord ugnsfastform.
Häll över tomatsåsen.
Strö över ost.
Gratinera i ugn 200 grader i 30 minuter.
Servera med sallad.