110 gram smör
2 1/2 dl rörsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 1/2 dl jordnötssmör
4 dl vetemjöl
3/4 tsk bikarbonat
1 dl grovhackade jordnötter
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakpapper på två bakplåtar.
Mixa smör, rörsocker och vaniljsocker i en matberedare till en jämn smet.
Tillsätt ägget medan maskinen kör.
Blanda sedan in jordnötssmöret och därefter mjölet och bikarbonaten.
Rör i jordnötterna för hand.
Rör i jordnötterna för hand.
Forma drygt matskeds stora bollar.
Placera dem ganska glest på plåtarna.
Tryck till varje boll.
Räcker till 15-17 kakor.
Placera dem ganska glest på plåtarna.
Tryck till varje boll.
Räcker till 15-17 kakor.
Grädda mitt i ugnen i 150 grader i 15-20 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten.
Låt kakorna svalna på plåten.
Förvara i burk med tättslutande lock.