Ibland behöver det gå snabbt och fantasin finns inte. Då är en pastarätt perfekt.
Det är enkelt att ändra denna rätten till det som finns hemma eller det du är sugen på. Har man strimlad skinka/kyckling i frysen passar det till denna rätt.
Byt ut gul lök mot purjolök och varför inte vitlök.
Det passar utmärkt att ha i broccoli, paprika, morötter, oliver, soltorkade tomater mm. Utmärkt rätt att bli av med olika rester.
Idag höll jag mig till bacon (fejkon), gul lök och skogschampinjoner.
Jag serverade med spagetti men givetvis väljer du vilken pastasort som helst.
Att vända ner den kokta pastan i såsen tycker jag är perfekt men givetvis kan det serveras var för sig.
En grönsallad/vitkålssallad till hade känts bra men jag hade bara körsbärstomater så de vände jag ner i en balsamicodressing.
2 paket bacon (fejkon)
1 gul lök
200 gram svamp
2 dl grädde
2-3 dl pastavatten
2 äggulor
svartpeppar
parmesanost
Skär bacon i mindre bitar.
Hacka löken.
Skiva svampen.
Fräs svamp, bacon och lök tills löken är genomskinlig.
Tillsätt grädde och låt puttra medan pastan kokar.
Krydda med svartpeppar och salt.
Vänd ner riven parmesanost och utvispad äggula.
Servera med kokta pasta, körsbärstomater samt riven parmesanost.