Att höra gubben säga att jag har lyckats med kycklingen är fantastiskt.
Jag placerade kycklingen i en ugnsfast form så att det inte skulle komma kyckling på paprika och lök eftersom jag också skulle äta den delen av maten.
350-400 gram potatis
2 stora palsternackor
2 stora morötter
2 stora rödbetor
2 röd paprika
2 rödlök
1 bubbla persilja
40 gram kycklingbuljong
120 gram BBQ-sås
1 dl vatten
600 gram BBQ-marinerad kycklingfilé
Skala och tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar.
Sprid ut på bakplåtspapper och blanda med olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Rosta överst i 220 graders ugn i 30 minuter.
Skär rödlök i klyftor.
Strimla paprika.
Stek kycklingen tills brynt. Cirka 1 minut per sida på hög värme.
Ta ur kyckling och lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper.
Placera rödlök och paprika bredvid.
Tillaga i ugn i 12 minuter.
Tillsätt kycklingbuljong, BBQ-sås och vatten i stekpannan.
Koka upp och sänk värmen för att låta såsen sjuda tills den tjocknar. Cirka 2-3 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Hacka persilja.
Blanda ihop rotfrukter med persilja, lök och paprika.