Dagens middag blev en verklig hit. Detta kommer jag satt laga igen.
Äter du animaliskt kan du ersätta det vegetariska proteinet med tex lövbiff i strimlor eller strimlad kyckling.
Den asiatiska woksåsen påminde i smaken om teriyakisås så jag tror det går utmärkt att ersätta med det. Innehållsförteckningen på woksåsen var:
vatten, socker, lök, sojaböns, ingefära, salt, tomatkoncentrat, vete, majsstärkelse, vitlök, sesamolja, örter, kryddor, vinäger, citrus.
Sojasåsen var ljusstake och tunnare är kinesisk soja så jag tror att det var japansk soja.
De vegetariska strimlorna som var med i matkassen var baserade på vete och soja. De var goda men innehöll ägg.
Recept: HelloFresh
Betyg: Niklas: 4 1/2
Magda: 5
Lotta: 5
2 rödlökar
2 röda paprikor
4 morötter
1 solovitlök
2 salladslökar
480 gram vegostrimlor/bitar
150 gram Asiatisk woksås
100 gram majonnäs
50 gram sojasås
20 gram sesamfrö
300 gram basmatiris
1 tumme ingefära
Ris:
Riv ingefära.
Fräs ingefära i olivolja/smör i 1-2 minuter.
Tillsätt 6 dl vatten och koka upp.
Tillsätt ris och 1/2 tsk salt.
Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 minuter.
Ta av från värmen och vila under lock i 10 minuter.
Gryta:
Skiva rödlök tunt.
Tärna paprika och morot.
Hacka salladslök och separera vitt och grönt.
Stek lök, morot, den vita salladslöken och paprikan i 3-4 minuter eller tills mjukt.
Pressa i vitlöken, vego"kött", en nypa salt och svartpeppar.
Stek i 3-4 minuter.
Tillsätt asiatisk woksås och 4 msk vatten.
Rör om.
Sesammajonnäs:
Blanda majonnäs, sojasås och sesamfrö.
Servera grytan med ingefärsris. Ringla över sesammajonnäs och strö över grön salladslök.