En väldigt god och enkel soppa. Riktig snabbmat.
Går utmärkt att använda sig av frusen broccoli.
Jag la strimlad rökt skinka i gubbens och toppade med lite flingsalt.
Det går också att tillsätta lite färsk röd chili om du vill ha lite hetta. Har du inte färsk kan du krydda med chiliflakes.
Soppan är ännu godare dagen efter i lunchlådan. Passar också utmärkt att ta sig med ut på picknick och servera med en nygrillad macka.
1 stor gul lök
4-6 potatisar
2 broccolibuketter a 250 gram
1 1/2 l vatten
4-6 potatisar
2 broccolibuketter a 250 gram
1 1/2 l vatten
3 msk grönsaksbuljongpulver
2-3 dl grädde
salt
salt
vit- och/eller svartpeppar
Grovhacka löken och dela potatisen i mindre bitar.
Grovhacka löken och dela potatisen i mindre bitar.
Skär hela broccolin i bitar. Även stammen.
Fräs löken i en stor gryta.
Fräs löken i en stor gryta.
Lägg i potatis och broccoli som får fräsa några minuter.
Tillsätt vatten och buljongpulver.
Koka upp och låt koka i 10 - 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan med en stavmixer.
Tillsätt grädde, koka upp och smaka av med salt och peppar.
Tillsätt grädde, koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med bröd.