Gulaktig blomkål?
Vill du att blomkålen ska se vitare ut så tillsätt saften av 1/2 citron i kokvattnet.
_______________
Vinslattar:
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
____________________
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
____________________
Tycker du inte om doften av kokt blomkål?
Lägg en tesked ättika i vattnet. Doften försvinner.
_______________
Pajskal:
En pajdeg mår bäst av att få vila kallt i 30 minuter innan man använder den. Har du bråttom och inte kan vänta på att degen vilar. Tryck ut degen i pajformen och ställ in i frysen i 10-15 minuter. Under tiden så fixar du till fyllningen. Snabbt och enkelt.
______________________
Salt sås:
________________________________
Snabba isbitar
Hos mig finns det aldrig några isbitar när man ska ha. Använd kokt vatten så går det snabbare. Konstigt nog.
_____________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar