En väldigt enkel fiskgryta som kan tillagas jättesnabbt men du kan också låta den puttra lite längre så att smakerna får ett djup. Grunden till grytan blir klar under tiden som potatisen kokar. Fisk ska inte kokas länge och du måste vara försiktig när du vänder runt så du inte mosar sönder fisken.
Hade passat bra med lite finhackad färsk dill på toppen av tallriken men det hade jag ingen hemma.
300 gram torsk- och laxtärningar
250 gram räkor
1 gul lök
1/2 solovitlök
1 fänkål
2 tsk dillfrö
5 dl tomatjuice
1/2 dl vatten
1/2 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Skala och hacka gul lök fint.
Strimla fänkålen tunt.
Fräs lök och fänkål i smör tills det mjuknar.
Pressa i vitlök.
Tillsätt dillfrö.
Fräs någon minut.
Häll i tomatjuice och skölj ur förpackningen med 1/2 dl vatten.
Tillsätt grädde och låt småputtra i minst 10 minuter. Gärna längre. Jag lät såsen puttra i 40 minuter.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Vänd ner fisken och låt puttra i 5-7 minuter.
Vänd försiktigt ner räkorna.
Stäng av värmen och låt grytan vila under lock i 10 minuter.
Servera med kokt potatis och haricot verts.