Söndag, dagen efter sommartids införande. Jag glömde såklart bort att köksklockan inte var ändrad så maten stod inte på bordet förrän 17.05. Nåväl, alla blev mätta och nöjda.
Idag kryddade jag biffarna med grönpeppar men det hade fungerat med enbart salt och svartpeppar också. Jag tycker det är roligt att testa olika smaksättning. Grönpeppar, rosepeppar, fetaost, dijonsenap, hackade oliver, soltorkade tomater. Våga prova.
800 gram blandfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl grädde
1 ägg
1 gul lök
1 msk kalvfond
1 tsk torkad grönpeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Finhacka löken och fräs den mjuk utan att den får färg.
Blanda ihop ströbröd, grädde och ägg.
Låt svälla i 10-15 minuter.
Stöt eller hacka grönpeppar fint.
Blanda ner fond, kryddor och löken som fått svalna.
När allt är väl blandat vänder du snabbt ner färsen. Blanda inte för mycket.
Forma till biffar och stek tills de fått fin färg.
Servera med kokt potatis och brunsås. Lite extra gott med ugnsstekt spetskål, sallad och lingonsylt till också.