Ytterligare en vegetarisk gryta med mycket smak. Få ingredienser och snabb att göra. Att gubben gillade den var ett plus. Han la till lite kassler på sin tallrik. Jag serverade med kokt potatis men ris eller bulgur hade också passat bra till.
1 stor gul lök
1 solovitlök
300 gram champinjoner
1 1/2 - 2 dl soltorkade tomater
1 förpackning stora vita bönor (380 gram)
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 nypa strösocker
1 nypa torkade chiliflakes
1 tsk vitvinsvinäger
5 dl grädde (animalisk eller inte)
salt
svartpeppar
Finhacka lök och vitlök.
Skiva champinjonerna på hälften och fräs tills svampen släppt vattnet.
Hacka soltorkade tomater och vänd ner bland svampen.
Fräs löken mjuk.
Tillsätt vitlöken.
Skölj bönorna ordentligt.
Tillsätt lök och de andra ingredienserna i svampen.
Låt puttra i minst 10 minuter men gärna längre på svag värme.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med gröna blad samt kokt potatis och varma grönsaker.