Detta recept kommer från Portionen under tian. Ytterligare en matkreatör som tillhör mina favoriter.
Hannas recept har en bönröra som tillbehör men jag hittade ett pizzakit till halva priset i min lokala butik så det fick bli pizza med kapris och ost. Passade utmärkt.
Som valfria örter passade jag på att tömma burken med Herbamare örtsalt. Det var knappt 1 msk kvar.
Grönsaksbuljongen är butiken Naturgotts egna blandning. Kan verkligen rekommendera den.
2 gula lökar
500 gram potatis
4 morötter
2 msk grönsaksbuljong
1/2-1 tsk sambal oelek
1 msk valfria örter
1 - 1 1/2 liter vatten
2 1/2 dl iMat (havregrädde)
Skala och hacka löken.
500 gram potatis
4 morötter
2 msk grönsaksbuljong
1/2-1 tsk sambal oelek
1 msk valfria örter
1 - 1 1/2 liter vatten
2 1/2 dl iMat (havregrädde)
Skala och hacka löken.
Skala potatis och morötter samt dela i mindre bitar.
Fräs lök, potatis och morötter i en stor kastrull några minuter.
Tillsätt buljong, sambal oelek, örter och vatten.
Låt koka tills potatis och morötter är genomkokta (15-20 minuter).
Tillsätt grädden och koka upp.
Servera med ett gott bröd.