Första gången jag smakade teriyaki var på Yasuragi Spa på Hasseludden i Stockholm. Fastnade direkt för smaken.
Denna rätten går väldigt snabbt att tillaga. Det som tar längst tid är att strimla köttet och grönsakerna.
Jag använder mig av woken men det går utmärkt i vanlig stekpanna.
Givetvis kan du använda dig av vilka grönsaker du känner för i woken. Jag tog det som fanns hemma.
500 gram lövbiff
2 morötter
1 gul lök
300 gram vitkål
knappt 1/2 tsk salt
1 1/2 dl teriyakisås
2 msk kinesisk soja
1/2 - 1 tsk sambal oelek
2 dl grädde
1 1/2 - 2 dl mjölk
Givetvis kan du använda dig av vilka grönsaker du känner för i woken. Jag tog det som fanns hemma.
500 gram lövbiff
2 morötter
1 gul lök
300 gram vitkål
knappt 1/2 tsk salt
1 1/2 dl teriyakisås
2 msk kinesisk soja
1/2 - 1 tsk sambal oelek
2 dl grädde
1 1/2 - 2 dl mjölk
Strimla lövbiffen.
Skiva löken tunt.
Strimla morot och vitkål tunt.
Fräs köttet lite i taget. Kom ihåg stt det är nötkött. Behöver inte stekas så länge. Det kokas lite i såsen sedan.
Fräs grönsakerna under omrörning tills de börjar mjukna.
Lägg tillbaka köttet.
Tillsätt teriyakisåsen, sojan, sambal oelek och grädde.
Skiva löken tunt.
Strimla morot och vitkål tunt.
Fräs köttet lite i taget. Kom ihåg stt det är nötkött. Behöver inte stekas så länge. Det kokas lite i såsen sedan.
Fräs grönsakerna under omrörning tills de börjar mjukna.
Lägg tillbaka köttet.
Tillsätt teriyakisåsen, sojan, sambal oelek och grädde.
Låt grytan småkoka några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar