måndag 13 februari 2012

Ynklig, obetydlig och förfärlig - Stor, betydelsefull och fantastisk

I helgen har jag surfat runt på olika bloggar. Jag vet att man inte ska jämföra sig med andra men fy vad  dåligt självförtroende jag fick.

Vissa bloggar är helt otroliga. De är så snygga och innehåller så fina bilder. Textern dom de skriver är toppen och innehållet är inspirerande.
Folk reagerar på det som skrivs och massor av kommentarer förekommer.

Det blev inte bättre av att gubben vräkte av sig att jag minsann inte hade en blogg. Det jag hade var inte mer än en receptsida. Inte värd att kallas blogg för jag tjänade inga pengar på att lägga in recept, bilder och texter.

Jag kände mig så usel och funderade på att lägga ner alltihop. Radera Lottas mat från cyberspace.

Men nej, varför?

Jag tycker om att göra det. Inte har jag min blogg för att tjäna pengar eller för att få andra personers godkännande eller medlidande. Lottas mat är först och främst faktiskt för mig själv. Rent egoistiskt. Visst får jag positiv feedback när folk säger att de får inspiration av att läsa min blogg. Det gör mig glad. Alla vill vi få bekräftelse. Men det är inte därför som Lottas mat finns. Meningen var att jag skulle dela med mig av min matlagning till de som ville läsa. Att det sedan också är min terapeut och spypåse är en annan sak. De inläggen kan man hoppa över om man inte vill läsa. Om man bara vill ha recept. Men mitt liv är det livet jag lever. Det ser ut så här. Det är upp och ner.

Så jag tror jag fortsätter lite till. Jag ska inte snegla på andra utan göra min grej. Vill du inte läsa så surfa vidare.


4 kommentarer:

  1. Jag tycker du ska be Niklas vara tyst! Att ha en blogg handlar inte om pengar, för en del kanske men de flesta bloggar för att förmedla ngt och knyta nya vänskapsband. Att bygga upp en blogg tar tid Lotta men med dina fantastiska recept och fina bilder kommer snart fler läsare. Mitt bästa tips på att få läsare är att läsa och kommentera andra bloggar. Visa att du finns helt enkelt.
    Ta inte åt dig av hans ord. Du har en fin blogg L8!

    Avundsjukan och mindervärdeskomplexen kommer lätt när man läser andra bloggar. Så känner jag ofta men efter i lördags känns det bättre. :)
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Emma. Tror inte Niklas ord var meningen att såra som de gjorde. Ibland (läs ofta) pratar han innan hjärnan har tänkt igenom orden. Sedan var jag redan så deppig och tog det hårdare.

      Finns så många fina människor där ute. Och jag förstår att det var minst 180 fantastiska personer som drabbade samma i lördags. Jag hade velat vara med din syster på väggen som en fluga. Eller helst sittande bredvid dig med ett glas i handen.

      Det räcker oftast med ett gott och positivt ord för att väga upp allt. Kramar

      Radera
    2. Ante är likadan som Niklas och talar innan han tänker och det kan såra även om det inte är meningen. Gör ju ont ändå.

      Nja kanske inte 180. ;) Men oj vad skoj jag hade och så glad jag är för att ha träffat så många av dom jag läser dagligen.

      Man borde vara bättre på att sprida gläjde och positivitet kring sig. Alla mår bättre av det.
      KRAM

      Radera
  2. Det är så dumt att jämföra sig med andra, varför kan man aldrig sluta upp med det? Det är klart att du ska fortsätta ha din blogg som den är, då är den just din och speglar just ditt liv! Har själv en liten blogg där det är en salig oreda, jag skriver blandade inlägg om nästintill allt mest för att det är skönt att få skriva av sig. Visst är det kul med feedback, men det är trots allt för min egen skull jag skriver :)

    Önskar dig en trevlig alla hjärtans dag! Kram.

    SvaraRadera