Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
fredag 3 februari 2012
Kycklingbiffar med bönsallad
500 gram kycklingfärs
1 gul lök
2 msk ketchup
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 msk potatismjöl
1 dl vispgrädde
Bönsallad:
1 burk 400 gram kokta vita bönor
körsbärstomater
1 dl grillad paprika från burk
50 gram rucola
2 msk olivolja
4 tsk vitvinsvinäger
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Basilikasås:
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
salt
svartpeppar
Biffar:
Skala och hacka löken fint.
Mixa kycklingfileer till färs om du inte har färs.
Blanda kyckling, ketchup, salt, peppar, potatismjöl och grädde.
Klicka ut i pannan till biffar och stek ca 4 minuter per sida.
Bönsallad:
Rör ihop olja och vinäger.
Smaka av med salt och peppar.
Skölj bönorna.
Dela tomaterna.
Strimla paprikan.
Blanda ihop alla ingredienser.
Basilikasås:
Hacka basilikan.
Blanda crème fraiche och basilika.
Krydda med salt och svartpeppar.
Servera biffarna med basilikasås och bönsallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar