Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
torsdag 9 februari 2012
Choklad och bananminipaj
Magda ville ha efterrätt och hos Ulrika fick jag idén till denna minipajen. Enligt orginalreceptet så ska det inte vara lock på men jag fick smördeg över så jag gjorde ett gallerlock.
1 förpackning smördeg
2 bananer
Nutella
ägg
Skär smördegen i 5 rutor.
Klä minipajbotten med smördegen.
Klicka i ca 1 msk Nutella i varje paj.
Täck med skivad banan.
Gör ett gallerlock av överbliven smördeg.
Vispa upp ett ägg och pensla smördegen.
Grädda i 220 grader i 10-15 minuter.
Servera med glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
De där ser galet goda ut! Måste hitta ngt som ersättning för Nutellan (eftersom jag inte tål nötter) sen ska jag minsann prova! :)
SvaraRaderaSå enkelt och så gott. Vanlig choklad istället. Några bitar i botten och banan över. Eller varför inte byta ut mot jordgubbar. Mumsigt. Du gillar ju inte grädde men lite vispad grädde till hade varit gott.
SvaraRadera