tisdag 14 februari 2012

Fynd

Jag älskar att göra fynd. Råkar ha näsa för det där att hitta saker billigt. Ofta jag får höra att jag har en förmåga att shoppa och göra av med lite pengar. Något som jag fört över till mina döttrar. Rea tittar man på först. Man behöver inte åka till Ullared för att göra superfynd. De finns i varje affär. På varje REA. Det gäller bara att ha ögonen med sig.

Ytterst sällan jag handlar till fullpris. Visst det händer men jag gillar jakten efter just det jag behöver/vill ha till ett lågt pris.

Igår var inget undantag.

När jag och gubben varit på psyk för lite skitsnack med hans doktor där tog vi en tur på stan.
Först åt vi frukost/lunch på Darins.
Men sedan gick vi till Åhlens. Jag hade spanat in en svart klänning som jag ville köpa. Visste att den fanns på rean så vi tog en chansning. Tyvärr var klänningen slutsåld. Men att shoppa som jag gör är en chansning. Lite besviken blev jag men på väg mot bilen så gick vi förbi MQ. Gubben var lite tveksam när jag ville gå in. Men han följde lydigt med.

Jag tittar hastigt över Nyheter och kollar in läget vad gäller färger och modeller. Vad är nytt? Vilka trender blir det? Inte för att jag följer modet men eftersom jag är intresserad vill jag veta.

Sedan hittar jag Lottas guldgruva. En välfyllt ställ med skylten "Upp till 70%".

Direkt hittar jag två toppar som faller mig i smaken. Riktiga fynd. Kommer passa bra när jag till helgen ska till Stockholm.

Hedvig jersey top 299 kr Nytt pris 59 kr



Maja blouse 399 kr Nytt pris 99 kr


Gubben går bland herrkläderna och muttrar. Han slinker bort till mig och säger.

- Vilka priser!
- Du tittar inte på rätt ställe. Titta där, säger jag och pekar på ett bord med skylten "50%".


Visst hittar gubben också men det är jag som gör klippen. Det är jag som fyndat bäst.

Aker Zip cardigan 599 kr Nytt pris 299 kr
När jag står i kassan frågar damen om jag kan tänka mig att runda av uppåt för att skänka till Barncancerfonden. Självklart gör jag det. Trots att jag skänker 43 kronor till Barncancerfonden betalar jag mindre för allt än vad gubbens cardigan ursprungligen kostade. Inte illa pinkat.

1 kommentar:

  1. Vilka fina fynd! Och underbart att samtidigt ha gjort lite gott med pengarna till välgörenhet :)

    SvaraRadera