måndag 25 februari 2013

Arg på gränsen till raseri

Idag är jag arg på gubben. På gränsen till rasande.

Han har tillbringat helgen i ett "fällknivs"-läge. Han går som om han hade extramaterial i byxorna. Komma ur sittande har behövts både min och Majas hjälp och då har det skett under:

-AJ, AJ. Sakta.

Han har inte klarat av att göra något under hela helgen. Inte ens ställa in sin tallrik i diskmaskinen för då måste du ju böja på ryggen.

I  morse när klockan ringde kom han knappt ur sängen. Han kunde inte böja sig ner och knyta skorna.

MEN TILL JOBBET ÅKTE HAN.

Då ska jag förtydliga att min gubbe är rörmokare och de är inte precis kända för att ha en ergonomiskt korrekt arbetsplats. Det gäller att ligga på knä, slita i tunga saker, arbeta i konstiga ställningar i trånga utrymmen.

Förutom att gubben är stor utanpå är han också skadad inuti. Inget han låter visa. Han är stor och stark och "Min man han kan".

Jovisst, han är precis som sin far råstark men deras kroppar tar stryk av att de är så starka. De tror att de orkar mer än vad de gör.

Gubben har en missbildning på bröstkotorna och en hoptryckning av ländryggen. Han har bara en biceps eftersom fästet gått sönder.

Ortopeden skällde på honom för gubbens skelett är inte tillräckligt starkt för att klara av muskelmassan han har. Gubben gavs stränga order att inte bygga mer muskler utan istället underhålla dem han har.

Tror du han lyssnade? Nej, han fortsatte tills en dag han ramlade under träning och skadade axeln.

När axeln sedan började läka var han med om en bilolycka och slog upp axeln igen.

Träningen och underhållet av de viktiga musklerna blev lidande och jag tror det är det som idag orsakar hans ryggskott och ryggvärk.

Doktorerna sa redan 1994 att när han kommer upp i 40-års åldern så kommer problemen.

Vill ha min gubbe hel i alla fall någorlunda. Därför blir jag så arg när han åker till jobbet.

Vet att där säger han inte nej när de ber honom bära och slita.

Han är stark, han ser stark ut men han har ett inre som inte är lika starkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar