På Nutelladagen måste jag servera något med Nutella. Nutella, kladdkaka, grädde. Visst låter det som en chokladälskares dröm.
Max kommer ut i köket när jag häller smeten i formen.
-Mamma, det är som i Hans och Greta. Du göder mig. Ska du köra in mig i ugnen sen?
Hahaha!!
Inte kunde han låta bli utan slickade slickepotten med ett stort leende.
3 ägg
3 dl strösocker
150 gram smör
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjöl
0,75 tsk salt
4 1/2 msk nutella
3 dl strösocker
150 gram smör
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjöl
0,75 tsk salt
4 1/2 msk nutella
skorpmjöl/vetemjöl
Smälta smöret.
Smälta smöret.
Tillsätt Nutella.
Låt svalna lite.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör om väl.
Tillsätt nutellasmöret sakta under tiden du vispar i ägg/socker.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör om väl.
Tillsätt nutellasmöret sakta under tiden du vispar i ägg/socker.
Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt ner med en slickepott.
Smöra och bröda en springform eller 5-6 portionsskålar.
Grädda i ugnen på 170 grader i 10-15 minuter. Beror på din ugn. Portionsformar gräddas snabbare än stor.
Grädda i ugnen på 170 grader i 10-15 minuter. Beror på din ugn. Portionsformar gräddas snabbare än stor.
Ställ kakan kallt.
Pudra över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar