fredag 1 februari 2013

Kycklingnuggets



1 kg kycklinglårfile
1 påse Panko
1 1/2 dl maizena
3 ägg
2 citronet
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Blanda ihop maizena, ägg och saften från citron.
Krydda.
Dela kycklingen mindre bitar.
Doppa kycklingen i maizena/äggröran.
Häll Panko i en plastpåse.
Stoppa ner kyckling i omgångar och skaka ordentligt.
Ta upp kycklingen och låt vila lite på bakplåtspapper.
Fritera eller stek i rapsolja ca 5 minuter på medelvärme. Jag pendlade mellan 6-7 på spisen. Tänk på att inte lägga i för mycket kyckling åt gången. Varje gång du tillsätter något sjunker tempen i oljan. Lägg i en eller två, vänta en stund och lägg i ytterligare. Har du för mycket i kokar det istället för steks.

Dressing:
3 dl gräddfil
1 dl majonäs
2 msk sweet chili sås
2-3 tsk curry

Blanda ingredienserna och låt stå kallt.

Dressing;
2 dl gräddfil
2 dl matlagningsyoghurt
3-4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Servera med kokt ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar