Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
fredag 1 februari 2013
Kycklingnuggets
1 kg kycklinglårfile
1 påse Panko
1 1/2 dl maizena
3 ägg
2 citronet
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Blanda ihop maizena, ägg och saften från citron.
Krydda.
Dela kycklingen mindre bitar.
Doppa kycklingen i maizena/äggröran.
Häll Panko i en plastpåse.
Stoppa ner kyckling i omgångar och skaka ordentligt.
Ta upp kycklingen och låt vila lite på bakplåtspapper.
Fritera eller stek i rapsolja ca 5 minuter på medelvärme. Jag pendlade mellan 6-7 på spisen. Tänk på att inte lägga i för mycket kyckling åt gången. Varje gång du tillsätter något sjunker tempen i oljan. Lägg i en eller två, vänta en stund och lägg i ytterligare. Har du för mycket i kokar det istället för steks.
Dressing:
3 dl gräddfil
1 dl majonäs
2 msk sweet chili sås
2-3 tsk curry
Blanda ingredienserna och låt stå kallt.
Dressing;
2 dl gräddfil
2 dl matlagningsyoghurt
3-4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Servera med kokt ris och sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar