måndag 18 februari 2013

Senapsbiffar med champinjonsås



Idag har det arbetats idellt med vårens och sommarens utskick.

Lägga i kuvert, stämpla och klistra avsändaretikett gjorde andra. Jag klistrade adressatlappar.

Sedan tog jag bunten med brev till posten.

Tänk att en sådan simpel rörelse som att ta bort adresslapp från arket och fästa på kuvert kan göra så ont i handen. Visserligen gjordes det 170 gånger men ändå. Har så ont i höger sida (nacke och axel) så gubben har masserat med linement.

Stressa inon affären. Hem och städa undan på diskbänken för att kunna laga mat. (Konstigt att bara jag vet hur man ställer in i diskmaskinen.)

800 gram nötfärs
4 msk skorpmjöl
1 dl mjölk/grädde
2 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2-4 tsk dijonsenap

Sås:
200 gram champinjoner
2 msk kalvfond
4 dl mjölk/grädde
1/2 - 1 msk soya
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk lingonsylt/svarta vinbärs gele
3 tsk maizena

Blanda skorpmjöl, mjölk, ägg, senap och kryddor.
Låt svälla.
Blanda ner köttfärs.
Forma till biffar och stek 3 - 5 minuter per sida.

Skiva svampen.
Stek.
Tillsätt grädde/mjölk, soya och kalvfond.
Smaka av med salt, svartpeppar och sylt.

Servera med kokt potatis och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar