Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 20 mars 2011
Rulader med portersås
Idag lagar jag lite extra god mat.
Ruladerna kan man lägga ner i såsen och servera så om man vill. Jag väljer att servera ruladerna separat. Tyvärr blev det ingen bild på slutresultatet.
Rulader:
5 skivor lövbiff
1 paket bacon
1 gul lök
2 msk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl svarta vinbärssaft (koncentrerad)
1 flaska Porter
1 köttbuljong tärning
10 enbär
Dela baconen i mindre bitar.
Hacka löken fint.
Lägg ut lövbiffen på en skärbräda och fördela bacon, lite lök och 1 tsk timjan på varje lövbiff.
Vik in "långsidorna" och rulla sedan ihop till ett paket.
Fäst ihop med tandpetare.
Bryn ruladerna och lägg över i en gryta.
Salta och peppra.
Häll saft, porter, buljong och krossade enbär i grytan.
Koka upp och sänk värmen.
Sjud sakta i 50 minuter.
Ta upp ruladerna.
Glöm inte att ta bort tandpetarna.
Sila spadet och använd 5 dl i såsen.
Sås:
5 dl sky
2 dl grädde
2 tsk kinesisk soja
3 msk svarta vinbärsgelé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Häll spadet i en gryta.
Rör ner grädde, soja, svarta vinbärsgelé och kryddor.
Gör en redning med 3 msk vetemjöl.
Koka i 5 minuter och smaka eventuellt med mer kryddor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar