söndag 20 mars 2011

Rulader med portersås



Idag lagar jag lite extra god mat.
Ruladerna kan man lägga ner i såsen och servera så om man vill. Jag väljer att servera ruladerna separat. Tyvärr blev det ingen bild på slutresultatet.

Rulader:
5 skivor lövbiff
1 paket bacon
1 gul lök
2 msk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl svarta vinbärssaft (koncentrerad)
1 flaska Porter
1 köttbuljong tärning
10 enbär


Dela baconen i mindre bitar.
Hacka löken fint.
Lägg ut lövbiffen på en skärbräda och fördela bacon, lite lök och 1 tsk timjan på varje lövbiff.



Vik in "långsidorna" och rulla sedan ihop till ett paket.


Fäst ihop med tandpetare.



Bryn ruladerna och lägg över i en gryta.
Salta och peppra.
Häll saft, porter, buljong och krossade enbär i grytan.
Koka upp och sänk värmen.
Sjud sakta i 50 minuter.



Ta upp ruladerna.
Glöm inte att ta bort tandpetarna.
Sila spadet och använd 5 dl i såsen.

Sås:
5 dl sky
2 dl grädde
2 tsk kinesisk soja
3 msk svarta vinbärsgelé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Häll spadet i en gryta.
Rör ner grädde, soja, svarta vinbärsgelé och kryddor.
Gör en redning med 3 msk vetemjöl.
Koka i 5 minuter och smaka eventuellt med mer kryddor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar