Är man inte förtjust i kryddpeppar så rekommenderar jag att man använder rosepeppar, grönpeppar, svartpeppar och vitpeppar istället. Det var min ursprungliga idé men tyvärr var min rosepeppar slut i min kryddlåda och slut även i affären.
Är själv inte tokig i kryddpepparsmak men det går.
1 kg fläskfärs
1 dl vispgrädde
2 ägg
1,5 msk kalvfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 1/2 tsk krossad 5-pepparblandning
1/2 tsk grönpeppar
Sås:
steksky
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
1 1/2 tsk kalvfond
1,5 msk soja
redning
Biffar:
Blanda grädde och ägg.
Blanda färsen med gräddblandningen och fonden.
Finhacka och stek löken.
Låt svalna.
Blanda färsen med gräddblandningen och fonden.
Finhacka och stek löken.
Låt svalna.
Tillsätt lök, salt och peppar.
Forma biffar av färsen och stek i 3-4 minuter på varje sida.
Forma biffar av färsen och stek i 3-4 minuter på varje sida.
Sås:
Koka upp steksky, mjölk, grädde, créme fraiche, fond och soja.
Låt såsen sjuda 3-5 minuter.
Red eventuellt.
Låt såsen sjuda 3-5 minuter.
Red eventuellt.
Hej Lotta! Ditt "k" under såsen har trillat bort... Så det blev till mjöl istället för mjölk.
SvaraRaderaDet ser jättegott ut, jag måste testa! Tack för inspirationen, det är verkligen toppen! :-)
Kram/Tina
Oj, gick snabbt idag. Ville hinna innan jobb. Får fixa sen. Tack.
RaderaLyckades ändra i mobilen. :-D
Radera