måndag 1 april 2013

Räkfärsfyllda fiskrulader


Fick inte tag på rödtunga utan köpte hälleflundra som jag skar i fyra delar samt skar varje bit som en fjärilskotlett. Detta för att de inte skulle bli så tjocka när jag rullade dem.

500 gram Hälleflundra
ströbröd
salt
vitpeppar
smält smör

Fyllning:
150 gram skalade räkor
1/2 bubbla dill
1/2 kruka dragon
1/4 krm cajennepeppar
1/2 dl creme fraiche
knappt 1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar

Vitvinssås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin
1/2 msk hummerfond
salt
vitpeppar

Lägg upp fisken och torka av dem lite.
Salta och peppra.

Mixa räkor, dill och dragon.
Tillsätt cajennepeppar och creme fraiche.
Smaka av med salt och vitpeppar,

Fördela fyllningen i huvudändan.
Rulla ihop.
Lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.
Pensla fisken med smält smör och strö över skorpmjöl.
Tillaga i nedre delen av ugnen i 200 grader i 20 minuter.



Smält smör och blanda ner mjöl.
Späd med grädde och vin.
Sjud under omrörning.
Smaksätt med fond, salt och peppar.

Garnera ruladerna med räkor och dill.

Servera med kokt potatis, gröna ärtor och citronskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar