Snabbt, enkelt och riktigt gott. I mitt tycke ska en tomatsås stå länge och småputtra,
Tortellini finns att köpa med olika fyllning. Välj det du gillar.
Tortellini kan kokas bredvid enligt förpackningen och antingen bara läggas i såsen efter att vattnet hällts av eller så kan man servera tortellini och tomat var för sig. Precis hur man själv vill.
2 paket färsk tortellini
1/2 gul lök
1/2 solovitlök
4 dl vatten
2 msk grönsaksbuljongpulver/kycklingfond
1 burk krossade tomater
1 paket passerade tomater
1 msk agave sirap/honung
bladspenat
salt
svartpeppar
1/2 gurka
2 tomater
1/2 röd spetspaprika
1 paket fetaost
ruccola
3 msk olivolja
1 1/2 msk äppelcidervinäger
Tomatsås
Finhacka lök och vitlök.
Fräs i olja tills löken blir genomskinlig.
Häll i vatten, fond, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar, krossade och passerade tomater.
Koka i minst 10 minuter.
Tillsätt tortellini och koka i 3 minuter.
Vänd ner spenaten och smaka av med honung/agave sirap och eventuellt mer salt och svartpeppar.
Sallad
Tärna gurka, paprika och tomat.
Blanda grönsakerna med ruccola.
Rör ihop olivolja, vinäger, 2 krm salt och 1/2 - 1 krm svartpeppar.
Vänd ner dressingen i salladen.
Smula fetaosten över.
Servera.
Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
torsdag 30 mars 2017
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar