måndag 13 januari 2014

Asiatisk kycklingsoppa


Snabbt och lätt.

Skulle kunna ha lite mer ingefära för rätt smak men familjen är inte så glad i ingefära.

Du kan också använda dig av frysta wokgrönsaker.

Max tittade ner i grytan och sa:

- Mamma, jag hoppas jag bara behöver säga detta en gång. Det ser riktigt äckligt ut. Som en dålig fylla.



Men gott var det oavsett hur han tyckte det såg ut.

600 gram kycklinglårfile
1/2 tsk ingefära
4 msk kycklingfond
1 1/2 dl basmatiris
1 1/2 liter vatten
2 stora morötter
1 burk vattenkastanjer
1 burk böngroddar
1 burk bambuskott
1 burk minimajs
400 ml kokosmjölk
salt och peppar
1 kruka färsk koriander
1 - 2 lime


Skär kyckling och morötter i strimlor.
Koka upp vatten och fond.
Lägg ner morötter och koka i 5 minuter.
Lägg i kycklingstrimlorna.
Koka upp och koka ett par minuter.
Tillsätt ris och koka i 5 minuter.
Häll av konserverna och skölj.
Blanda i grönsakerna koka ytterligare ca 5 minuter.
Rör ner kokosmjölken.
Smaka av med pressad lime, salt och peppar. Hacka och blanda ner koriandern precis innan serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar