Jag serverade nötfärsbiffar smaksatta med grovkornig senap till de som inte enbart vill äta vegetariskt.
Morotsbiffar passar bra som ett alternativ till pasta och potatis.
Jag serverade en vitlöksdressing samt sallad och lite färsk mango och några vindruvor till.
Morotsbiffar:
6 morötter
1 gul lök
2 ägg
3 msk skorpmjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Riv morötterna och löken.
Pressa ut vätskan från morötterna.
Blanda ägg med skorpmjöl och potatismjöl.
Blanda ner löken och låt stå ca fem minuter.
Rör ner morötterna och krydda.
Klicka ut smeten i stekpannan och forma till biffar.
Stek.
Vitlöksdressing:
3 dl creme fraiche
2 stora vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
3 dl creme fraiche
2 stora vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar