fredag 24 januari 2014

Pusselbiten


Min vän Marina har startat en kampanj till stöd för NPF.

En pusselbits-brosch som säljs för att sprida kunskap och förståelse för de olika NPF diagnoserna.

10 kronor av varje såld pusselbit går till Riksförbundet Attention.

Jag frågade, innan kampanjen startade, om Marina kunde göra örhängen till Maja. Örhängen som speglade Majas diagnoser. Något som kunde få folk att reagera, fråga och förstå.

Resultatet blev de du ser här ovan. Väldigt fina och Maja bär dem med stolthet.

Diagnoserna är inte Maja men de är en del av den hon är. Utan sina diagnoser hade hon visserligen inte haft de svagheter och problem som de innebär men hon hade inte heller haft alla de positiva sidorna.


Vad jag vet så gäller kampanjen endast broscher. Örhängen, som de Maja fick, finns troligtvis inte till försäljning. Möjligtvis finns armband. Men är man intresserad så kan man alltid fråga Marina.


Jag har en vinröd brosch på min jacka och fick ett väldigt trevligt samtal i en affär med en kvinna som undrade vad pusselbiten stod för.

Idag finns det så många Awareness-pins för att uppmärksamma eller samla in pengar. Det är inga konstigheter utan folk undrar och frågar.

Trots att vi lever i år 2014 så är diagnoser med psykisk ohälsa fyllt av stigma. Det finns så mycket okunskap som leder till missförstånd.

Att då få tillfälle att berätta och förklara hur det verkligen ligger till ger kunskap som leder till att fler människor blir bemötta med förståelse.

Vill du beställa broschen så maila till marinakorkida@hotmail.com för mer information. Varför inte också passa på att bli medlem i Attention. Stöd din lokalförening i deras arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar