onsdag 29 januari 2014

Kyckling i currysås



Både Max och Magda har önskat sig currykyckling och jag ger dem idag en variant. Gubben får bli hur irriterad han vill.

Jag lät fileérna vara hela men det går utmärkt att strimla dem så det blir mer som en gryta.

1 kg kycklingfilé
1 stor gul lök
1 stor röd paprika
3 vitlöksklyftor
1 dl koncentrerad äppeljuice
3 dl mjölk/grädde
1 liten banan
2 tsk curry
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk kycklingfond

Bryn kycklingen och lägg över i en gryta alternativt ugnsfast form.
Finhacka lök, paprika och banan.
Fräs lök, paprika, banan och vitlök med curry i lite smör.
Tillsätt fond, äppeljuice, grädde/mjölk.
Koka upp.
Häll såsen över kycklingen och låt småputtra tills kycklingen är klar. Det vill säga inte avger rosa vätska. Alternativt gratinera i ugn 220 grader tills kycklingen är klar. (10-20 minuter)

Servera med kokt ris och kokt broccolli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar