Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 20 januari 2014
Köttfärsgulasch
Inte är det gulasch men gott var det ändå. Lite "vattnigt" och ser inte särskilt aptitligt ut.
Jag serverar med stekt potatis men ris hade passat precis lika bra.
Hade också varit gott om potatisen legat i grytan med morötterna och istället blivit en soppa.
800 gram nötfärs
1 stor gul lök
2 gula paprikor
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk grönsaksfond
8 dl vatten
2 lagerblad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Hacka lök och tärna paprika.
Fräs köttfärs.
Tillsätt lök, vitlök och paprika.
Låt steka lite.
Blanda ner tomatpuré, fond, lagerblad och vatten.
Koka i minst 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med stekt potatis och rårivna morötter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Smaskens, jag lagade detta till farföräldrarna som en sista måltid inför anstalten. Det såg förvånansvärt ganska aptitligt ut i verkligheten! Tack för receptet och hälsningar från Kalmar. Fortsätt med bloggen förresten, mästerkocken nästa!
SvaraRadera