måndag 20 januari 2014

Köttfärsgulasch



Inte är det gulasch men gott var det ändå. Lite "vattnigt" och ser inte särskilt aptitligt ut.

Jag serverar med stekt potatis men ris hade passat precis lika bra.

Hade också varit gott om potatisen legat i grytan med morötterna och istället blivit en soppa.


800 gram nötfärs
1 stor gul lök
2 gula paprikor
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk grönsaksfond
8 dl vatten
2 lagerblad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Hacka lök och tärna paprika.
Fräs köttfärs.
Tillsätt lök, vitlök och paprika.
Låt steka lite.
Blanda ner tomatpuré, fond, lagerblad och vatten.
Koka i minst 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med stekt potatis och rårivna morötter.



1 kommentar:

  1. Smaskens, jag lagade detta till farföräldrarna som en sista måltid inför anstalten. Det såg förvånansvärt ganska aptitligt ut i verkligheten! Tack för receptet och hälsningar från Kalmar. Fortsätt med bloggen förresten, mästerkocken nästa!

    SvaraRadera