Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
lördag 11 januari 2014
Pastasås med kassler
Snabbmat idag igen. Går att slänga i precis det man vill ha i pastasåsen. Jag använde mig av kasslerbiten som blev över häromdagen samt purjolök. Du kan stoppa i enbart grönsaker. Lite stekta champinjoner. Enbart olika ostar är också gott.
Enkelt sagt så är det en vit ostsås som utökas med kassler och purjolök.
- Pasta med kasslersås? Det hade vi ju häromdagen, klagade Max.
- Ja, vill du inte ha pasta
- Jovisst!
Samma namn men olika rätter.
600 gram kassler
1 purjolök
3-4 dl riven ost
6-8 dl mjölk/grädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Strimla purjolöken.
Tärna kassler.
Bryn utan att purjolöken får färg och tillsätt mjölk och/eller grädde.
Låt koka några minuter.
Rör ner riven ost och låt den smälta.
Tillsätt eventuellt redning.
Smaka av med kryddor.
Servera med kokt spagetti samt tomat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar